Probiotične kulture – Za zdravo črevesno floro

Ampule s probiotičnimi bakterijami Bacillus Clausii

Če govorimo o boleznih, so navadno črevesne težave ali bolezni nekje na dnu razpravljalne lestvice. Ljudje veliko lažje govorimo o raku na prsih, multipli sklerozi ali celo tumorjih kot pa o čemer koli, kar je povezano s črevesjem. Čeprav je popolnoma naravno, da se vsaka situacija, v kateri trpijo naši živci, kaže tudi v obisku stranišča ali vetrovih, ki nam uhajajo, o tem nihče ne spregovori naglas. Prav zato je toliko bolj pomembno, da najdemo način, kako si pomagati s čim manj kemije in da je naša črevesna flora v ravnovesju.

Zagotovo že veste, da bolezni v veliki meri izvirajo iz črevesja? Nič presenetljivega, glede na to, da skozi črevesje odvajamo vse tiste snovi, ki za naše telo niso uporabne ali so celo škodljive. Navadno so težave, kot so napihnjenost, zaprtost, težave z želodčno kislino in bolečine v želodcu le prvi znaki, da je z našim telesom nekaj narobe in da se odgovor skoraj zagotovo skriva kar v naši prehrani! Z nepravilno prehrano si v telo vnašamo snovi, ki pomagajo pri razvoju vnetnim boleznim, kot so rak, infarkt, srčne in črevesne bolezni, pa tudi pri boleznih, ki izhajajo iz možganov – denimo depresiji in tesnobi. Mnogi strokovnjaki tudi trdijo, da nimamo počasne prebave in da občutek, da se zredimo v trenutku, ko samo pomislimo na hrano, ni pravi. Presnova je pri vseh enaka, mi jo kvečjemu zaviramo z živili, ki jih uživamo. Ampak jo lahko tudi pospešimo, če le pravilno kombiniramo hrano.

Čeprav se zadnje čase veliko pozornosti namenja pomembnosti zdravega imunskega sistema, le redki vedo, da približno 75 odstotkov celic tega sistema nastaja v prebavilih. Zato je neravnovesje v prebavnem sistemu odgovorno za nastop večine bolezenskih stanj.

Neprimerna prehrana, ki temelji na hrani, oropani hranilnih snovi ter polni kemikalij in konzervansov, pokvari razmerje in lahko vodi v slabo prebavo, slabše vsrkavanje hranil, porušeno črevesno floro in težave z odvajanjem. Vrh tega pa te težave niso primeri bolezenskih stanj, ki povzročajo težave zgolj v prebavilih; prizadenejo tudi druge sisteme v telesu, tudi imunskega.

Neprebavljena hrana in neredna prebava ustvarja strupe, ki se vračajo nazaj v telo – telo zastruplja samega sebe!

 

Kaj se nam lahko zgodi, če ne čistimo redno črevesja?

ALI MORAMO ČISTITI SVOJE ČREVESJE?

Zaradi strupov v črevesju, gnitja in delovanj zajedavcev se lahko razvijejo tako črevesna obolenja kot tudi različne težave in bolezni. Če navedemo le nekatere, ki jih omenjajo izkušeni terapevti: Addisonova bolezen, alergije, anevrizma, artritis, astma, Brightova bolezen, bolečine v hrbtu, bule, črevesni zajedavci, debelost, diabetes, davica, driske, glavobol, hipoglikemija, hemoroidi, katar nosu, kožne bolezni, menstrualne težave, bolezni ledvic, jeter, srca, vranice, pljuč, limfnih žlez, mlečnih žlez, nespečnosti, oslabitev veznega tkiva, otekanje, povečanje mod, prehladi, psihične (čustvene) motnje, rak (na črevesju, prostati in drugod), seneni nahod, tuberkuloza, težave z očmi, ušesi, mehurjem, s prebavili, z nadledvično žlezo, utrujenost, viseč trebuh, visok ali nizek krvni tlak, vnetje grla, slepega črevesa, zadah iz ust, zaprtje, zlatenica, živčnost itd. S HKT in postom, posebno če je povezan s spremembo škodljivih življenjskih navad (pri čemer ne mislimo samo na gibanje, zdravo prehranjevanje, ampak tudi na način razmišljanja, odnose, učinkovito reševanje problemov itd.), lahko preprečujemo nastanek vseh omenjenih bolezni.

Ali moram očistiti svoje črevesje?

Ker je to eno od vprašanj, ki nam ga največkrat zastavljate, smo se odločili zbrati najpogostejše simptome, ki lahko kažejo na to, da vaše črevesje potrebuje očiščevalno kuro.

Če je črevesje zamašeno z blatom, polnim odpadnih snovi, ki se držijo črevesnih sten, se počutimo zaprte, zato naše telo vseh hranil ni sposobno vsrkavati enako dobro. To nas utrudi, pravzaprav izčrpa. S takšnim črevesjem se le s težavo gibamo, težko osredotočimo,… Črevesje, ki je polno odpadnih snovi, postane »strupeno«, kar pomeni, da se lahko skozi kri, namesto hranilnih snovi, ki so nujno potrebne za delovanje telesa, vsrkajo toksini.

 Simptomi:

 1. Se s težavo osredotočate, težje koncentrirate?
 2. Se spopadate z utrujenostjo, izčrpanostjo (tudi po 8 urah spanja)?
 3. Se s težavo gibate (med gibanjem vas rado napenja, boli v želodcu)?
 4. Ste velikokrat zaprti, vas mučijo hemoroidi?
 5. Imate nečisto kožo, zamašene pore in akne?
 6. Imajo vaše blato in vetrovi izrazito neprijeten vonj?
 7. Ste pogostokrat prehlajeni, bolni, šibki in imate občutek oslabljenega imunskega sistema?
 8. Ste imeli v preteklosti težave s prekomerno razraščeno kandido?
 9. Le s težavo iztrebljate blato (blato je trdo in boleče ali meji na drisko)?
 10. Se spopadate s prekomerno telesno težo, čeprav se ustrezno prehranjujete?

 

Kakšna je rešitev? Kako si lahko pomagamo?

Pomagamo vam lahko z odličnimi probiotičnimi bakerijami BACILLUS CLAUSII  s 4 milijardami kolonijskih enot živih naravnih bakterij

 • Edine probiotične bakterije na trgu, ki so namenjene za lajšanje napenjanja in driske.
 • Brez laktoze, glutena in želatine.

70% celic našega imunskega sistem se nahaja v našem črevesju. Da bo naš imunski sistem deloval optimalno, moramo poskrbeti, da bo naše črevesje, ki je sestavljeno iz črevesne mikroflore, črevesne sluznice in imunskih celic, zdravo.

Nepravilna prehrana, stres, uživanje antibiotikov nam otežuje ohranjati zdravo črevesno mikrofloro. Zato je pomembno, da uživamo probiotične bakterije. To so živi organizmi, tako imenovane koristne bakterije, ki v zadostni količini povzročijo ugoden učinek na človeško telo.

Probiotične bakterije poškodovani črevesni mikroflori pomagajo ponovno vzpostaviti ravnotežje med dobrimi in škodljivimi bakterijami in tako ugodno vplivajo na prebavo ter posledično na zdravje našega organizma.

Probiotične bakterije Bacillus Clausii imajo posebno vlogo v celičnih strukturah in izreden pomen pri metabolizmu. Spodbujajo delovanje prebavil in delovanje imunskega sistema s povečanjem proizvodnje sekretornega imunoglobulina A, posredno pa delujejo kot zaviralec razvoja in rasti patogenih bakterij, ki lahko okužijo prebavila.

Izjemna pomoč pri kroničnih okužbah spodnjih in zgornjih dihal tako pri majhnih otrocih kot odraslih in starostnikih (nos, žrelo, grlo kot zgornja dihala in sapnik, bronhiji, bronhialne cevke, alveole ali mešički v spodnjem delu dihal).

 

Te probiotične bakterije so namenjene:

 • odraslim,
 • otrokom, ko prenehajo z dojenjem pri materi,
 • za preventivo in podporno zdravljenje pri driskah, napenjanju in drugih prebavnih motnjah, ki nastanejo zaradi porušenega ravnovesja črevesne mikrobiote (mikroflore), pri odraslih, otrocih in dojenčkih:
  • virusne in bakterijske okužbe prebavil (npr. okužbe z rotavirusi, potovalne driske);
  • zdravljenje s protimikrobnimi zdravili (antibiotiki in drugimi sintetičnimi antimikrobnimi zdravili),
  • obsevanje trebušnih in medeničnih organov,
  • krči pri dojenčkih (pol ampule in dojenček že spi).

 

Izdelek Bacillus Clausii vsebuje 20 ampul po 5ml.

Idealno bi bilo, da bi “kuro” s probiotičnimi bakterijami Bacillus Clausii delali 3 do 4× letno ali pa jih uživali celo leto, saj boste tako odporni proti vsem virusom in bakterijam.

 

Delovni čas je po dogovoru, zato le prej pokličite in se naročite na brezplačen posvet.

info@studiopetras.com  |  041 45 70 45